Klachten

Uw gespecialiseerde fysiotherapeut, is Jacco Schekkerman. Hij is zeer uitgebreid gespecialiseerd in spier-, en gewricht- klachten en met name van de wervelkolom, hoofd-, hals-, nek-, en kaakregio.

Bekijk op deze pagina een overzicht met klachten die ik behandel.

Kaak

Knappen, blokkade, TMD, pijnklachten

70% van alle kaakklachten vinden hun oorsprong in spieren, in het kauwstelsel dus. Dat betekent dat fysiotherapie uitermate geschikt als behandeling bij pijnklachten en functionele klachten van de kaak, denk hierbij aan kauwen, afhappen en geeuwen.

Hoofdpijn

Migraine, TTH, cervicogeen, TMD

Om een effectieve en efficiënte behandeling te bereiken bij hoofdpijnklachten hanteert head and neck centre een wetenschappelijke benadering. 

Wij bieden ondersteuning bij verschillende hoofdpijnklachten waarbij er voor een brede benadering gekozen wordt.

Bruxisme

Bruxisme, mondgedrag, tong persen

Een groot gedeelte van de bevolking vertoont overmatig mondgedrag, oftewel bruxisme. Bruxisme is het overmatig aanspannen van de kauw- en kaakspieren. 

Voorbeelden hiervan zijn; klemmen, knarsen, lip bijten, kaak fixeren, nagel bijten etc

Bruxisme
nekklachten

Nek, schouder en bovenrug

Nekpijn, vermoeide bovenrug

Nekklachten hangen vaak samen met andere klachten in de orofaciale regio. Bij Head and Neck centre kijken wij dan ook verder dan alleen de cervicale wervelkolom. Door deze brede benadering van nekklachten kunnen wij ook de beste ondersteuning bieden bij klachten als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk.

Tinnitus

Oorsuizen

Heeft u last van een piep of ruis in het oor die niet voor anderen hoorbaar is? Dan kan dat tinnitus zijn. Dit is het horen van betekenisloze geluiden die niet echt bestaan maar die u wel hoort. Tinnitus wordt ook wel een fantoomgeluid genoemd. Tinnitus is voor sommige mensen heel erg storend en kan de levensvreugde behoorlijk bederven.

Tinnitus ontstaat meestal als het normale horen van geluid verstoord is, zoals bij een gehoorverlies. Door een gehoorverlies hoort u de echte geluiden minder goed. Hierdoor ontstaat een verhoogde zenuw-/hersenactiviteit waardoor u het tinnitusgeluid hoort. Het ontstaan van tinnitus wordt vaak sterk beïnvloed door stress. Tinnitus veroorzaakt ook weer stress: een vicieuze cirkel ligt op de loer. De tinnitusklachten kunnen dan steeds erger worden. Head and Neck centre werkt samen met gespecialiseerde professionals (waaronder audiologen, maatschappelijk werk) betreft de behandeling van tinnitusklachten.

In uitzonderingen wordt tinnitus veroorzaakt als gevolg van een stoornis in de nek of kaakfunctie. Het Head and Neck centre kan dit voor u onderzoeken, u adviseren en eventueel behandelen in deze klachten.

Tinnitus
duizeligheid

Duizeligheid

BPPD, Vestibulaire Verstoring, Hyperventilatie

Duizeligheidsklachten kunnen zich op vele verschillende manieren uiten en kennen ook vele oorzaken. 

Met sommige vormen van duizeligheid kunt u prima terecht bij uw Head and Neck centre therapeut. 

Door middel van zo genoemde vestibulaire revalidatie kunnen de klachten door verminderde functie of uitval van de evenwichtsorganen en balansstoornissen en/of duizeligheid behandeld worden.

Chirurgie en orthodontie

Beugeltraject, Osteotomie, Dentale Ingrepen

Na een chirurgische en/ of orthodontische behandeling kan uw Head and Neck centre fysiotherapeut uw prima ondersteunen in de revalidatie of het komende beugel traject. Zo’n behandeling heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de orofaciale regio, het kan dan ook verstandig zijn om na een ingreep contact op te nemen met een Head and Neck centre fysiotherapeut. Soms kan enkel al uitleg, voorlichting en tips voldoende zijn om zelfredzaam het traject of revalidatie door te komen.
chirurgie-en-orthodontie
aangezichtsverlamming

Facialis Parese

Bellse Parese, Gezichtsverlamming

Ongeveer 1 op de 5000 mensen krijgt te maken met een (tijdelijke) uitval van de nervus facialis. Dit uit zich in het uitvallen van 1 kant van het gezicht en in sommige gevallen vindt er ook verandering plaats van gehoor en smaak. Door middel van mime therapie en ondersteunende behandeling kan het herstel van de verlamming gunstig beïnvloed worden en kunnen complicaties voorkomen worden.

Neem contact met ons op

Head and Neck Centre is een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie.