Oedeemfysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van oedeem, vaak lymfoedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een trauma. 

Oedeemfysiotherapie stimuleert de afvoer van vocht onder meer met oefentherapie, manuele lymfdrainage, bandages, tape en therapeutische elastische kousen. De oedeemfysiotherapeut werkt samen met andere specialisten, zoals: oncologen, chirurgen, aanmeters van therapeutische elastische kousen, diëtisten en psychologen.

Oedeemtherapie

Over de verwijzing en vergoeding

De oedeemfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende en de basis- verzekering, echter alleen op verwijzing van een arts of specialist. Informeer bij uw therapeut of uw verwijzing hiervoor toereikend voor is of wat er op uw verwijzing dient te worden vermeld. 

Om onnodige kosten te voorkomen is het belangrijk dat u zich goed laat informeren. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Head and Neckcentre Schagen (1)

Neem contact met ons op

Head and Neck Centre is een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie.